Fotogaléria: Mercedes kupuje čínsku automobilku


Materská automobilka Volva sa opäť pokúša dobiť Európu s novou značkou. Jej prvý crossover, Lynk & Co 01, predstavili už koncom minulého roka. Dnes došlo k zverejneniu prvých fotografií sedanu s označením 03. Automobilka to očividne myslí vážne a Európanov chce lákať hlavne technickým vybavením. Aj keď sa všetky podrobnosti dozvieme až na autosalóne v Šanghaji, automobil bude s najväčšou pravdepodobnosťou stáť na platforme CMA, ktorú vyvinula automobilka Volvo. Sedan bude tiež zdieľať väčšinu prvkov s budúcou generáciou modelu S40.

Vzhľad exteriéru je diskutabilný. Buď sa vám páči, alebo nie. Každopádne si môžeme všimnúť príbuznosť s modelom 01, tak ako aj inšpiráciu Kiou. Predná časť má podobné rozdelenie masky ako Sportage a línia strechy s chrómovou lištou pripomína Optimu. V interiéri nechýba moderný infotaiment či elektronické budíky v kaplnke prístrojov. Páči sa nám použitie rôznych materiálov na palubnej doske, čo vytvára prémiový pocit. Pod kapotou by sa mal objaviť preplňovaný benzínový motor s objemom 1.5 litra, ktorý môže spolupracovať s manuálnou a 7-stupňovou automatickou prevodovkou.

Sériový model sa začne predávať v domácej Číne už v roku 2018. Spojené štáty a Európa si však na novinku budú musieť počkať aspoň ďalšie dva roky.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Continental v úlohe partnera Behaj lesmi pokračuje v podpore aktívneho životného štýlu a udržateľnosti

  • V sobotu 6. mája odštartovala prvou zastávkou na Devíne séria pretekov Behaj lesmi.

  • Stovky bežkýň a bežcov si v unikátnom prostredí mali možnosť otestovať svoje sily na 12 km a 22 km tratiach alebo podporiť myšlienku zabehnutím kratšieho charitatívneho behu.
  • Continental ako partner podujatia tiež vytvoril spoločný tím zo známych osobností a svojich zamestnancov, ktorí svojou účasťou podporili udržateľnú myšlienku pretekov.