Nové TVR uvidíme na blížiacom sa festivale rýchlosti v Goodwoode

Automobilka tvrdí, že to bude bomba!
Vydané, zverejnil


Zdalo sa, že klasická britská značka TVR už nadobro skončí. Ruský investor, ktorý automobilku krátko vlastnil, ju totiž nedokázal postaviť na vlastné nohy. Vzniklo niekoľko pokusov, ktorých predaj nepokryl náklady a od roku 2013 firma vyrábala už len náhradné diely.

Tento rok ale svet motorizmu očakáva veľký návrat. TVR sa opäť rozhodlo naštartovať produkciu a svoju novinku predstaví na festivale rýchlosti v Goodwoode. Podľa najnovších informácií pôjde o dvojmiestne kupé, postavené na klasickej platforme TVR. Pod kapotou by sa mala objaviť V8ička Cosworth, ktorá bude uložená vpredu a vyprodukuje zhruba 400 konských síl. Dizajnér Gordon Murray už budúcim majiteľom poodhalil detaily vo svojom sídle a podľa správ z automobilky by malo byť všetkých 500 kusov z otváracej edície vypredaných.

Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!

Pokračujte na ďalší príspevok »

🔥 Práve najčítanejšie



Continental v úlohe partnera Behaj lesmi pokračuje v podpore aktívneho životného štýlu a udržateľnosti

  • V sobotu 6. mája odštartovala prvou zastávkou na Devíne séria pretekov Behaj lesmi.

  • Stovky bežkýň a bežcov si v unikátnom prostredí mali možnosť otestovať svoje sily na 12 km a 22 km tratiach alebo podporiť myšlienku zabehnutím kratšieho charitatívneho behu.
  • Continental ako partner podujatia tiež vytvoril spoločný tím zo známych osobností a svojich zamestnancov, ktorí svojou účasťou podporili udržateľnú myšlienku pretekov.