VIDEO: Tieto autosedačky môžu zabiť vaše deti! Bežne ich kúpite aj na Slovensku.

ADAC testoval bezpečnosť detských sedačiek. Ani renomovaná značka nie je zárukou kvality a bezpečnosti.
Vydané, zverejnil
Deťom sa vždy snažíme poskytnúť to najlepšie a len málokto šetrí na bezpečnostných sedačkách, ktorých hlavnou úlohou je ochrániť zdravie pri nehode. Častokrát tak siahame hlbšie do peňaženky s mylným vedomím, že drahší produkt poskytne lepšiu ochranu. Posledný test nemeckého klubu ADAC však odhalil závažné nedostatky, týkajú sa pritom relatívne drahých autosedačiek.


Pri simulácii čelného nárazu v rýchlosti 64 km/h sa autosedačka Recaro Optia so základňou SmartClick vytrhla zo základne a figurína bola doslova katapultovaná smerom k predným sedadlám. ADAC tiež poznamenal, že sedačky rovnakého výrobcu mali podobný problém aj minulý rok. Išlo ale o kusy so základňou Recarofix.


Druhou problematickou sedačkou je Jané Grand model 2017. Tej sa pri náraze vytrhli kotvy, ktoré by mali držať sedačku pripevnenú ku kotviacim bodom vo vozidle. Firma Jané už pozastavila predaj modelu Grand. Recaro zvoláva chybné autosedačky, ktorým vymení nebezpečnú základňu.


Najzaujímavejšie je asi to, že sa nejedná o lacné napodobeniny od neznámeho výrobcu, ale o prvotriedne sedačky, ktorých cena presahuje hranicu 200 €. Za sedačku Jané Grand si jeden nemenovaný internetový obchod pýta dokonca 323 €.
**VIDEO**

Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!

Pokračujte na ďalší príspevok »

🔥 Práve najčítanejšie



Continental v úlohe partnera Behaj lesmi pokračuje v podpore aktívneho životného štýlu a udržateľnosti

  • V sobotu 6. mája odštartovala prvou zastávkou na Devíne séria pretekov Behaj lesmi.

  • Stovky bežkýň a bežcov si v unikátnom prostredí mali možnosť otestovať svoje sily na 12 km a 22 km tratiach alebo podporiť myšlienku zabehnutím kratšieho charitatívneho behu.
  • Continental ako partner podujatia tiež vytvoril spoločný tím zo známych osobností a svojich zamestnancov, ktorí svojou účasťou podporili udržateľnú myšlienku pretekov.