Máte motorku? Neparkujte takto!

Ak sa vám často stane to, že na štandardnom parkovacom boxe pre automobily nájdete parkovať motorku. Hnevá vás to? Právom!
Vydané, zverejnil
Od 1.1. 2014 totiž platí zmena zákona pre jednostopové vozidlá, ktorá uľahčuje ich parkovanie v centre mesta a v zónach s plateným, alebo regulovaným parkovaním. Inými slovami, s motorkou môžete parkovať aj tam, kde by ste s autom nemohli za žiadnych okolností. Presné znenie zákona je: „V zóne s dopravným obmedzením spočívajúcim v zákaze zastavenia alebo státia a v zóne s plateným alebo regulovaným státím je však na chodníku povolené zastavenie alebo státie bicykla a motocykla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1, 5 m.“. S motocyklom sa dá teda zaparkovať na chodníku aj v zóne zákazom státia/zastavenia, kde by ste inak s autom stáť nemohli. Takže ak vynecháte priestor 1,5 metra pre chodcov, môžete parkovať aj na chodníku a tým pádom aj bližšie a mať svoju motorku pod kontrolou. Práve preto je parkovanie v boxoch určeným autám zbytočná provokácia, najmä ak ste s motorkou mohli zaparkovať bližšie k vášmu cieľu a mať ju tak aj lepšie pod kontrolou.

Pokračujte na ďalší príspevok »

🔥 Práve najčítanejšie



Continental v úlohe partnera Behaj lesmi pokračuje v podpore aktívneho životného štýlu a udržateľnosti

  • V sobotu 6. mája odštartovala prvou zastávkou na Devíne séria pretekov Behaj lesmi.

  • Stovky bežkýň a bežcov si v unikátnom prostredí mali možnosť otestovať svoje sily na 12 km a 22 km tratiach alebo podporiť myšlienku zabehnutím kratšieho charitatívneho behu.
  • Continental ako partner podujatia tiež vytvoril spoločný tím zo známych osobností a svojich zamestnancov, ktorí svojou účasťou podporili udržateľnú myšlienku pretekov.