Ministri prišli do práce na bicykloch, Žiga na BMW i3

Podporili tak Európsky týždeň mobility aj napriek tomu, že dnešné počasie dvojkolesovým prostriedkom veľmi neprialo.
Vydané, zverejnil
Ilustračná fotografia


Vymenili luxusné BMW a Audi za kolobežky, bicykle, elektrobicykle a tiež za elektrické auto. Európsky týždeň mobility na Slovensku nemá taký vplyv na počet osobných automobilov na cestách, ale symbolicky ho podporili aspoň politici. Téme sa venovali všetky slovenské televízie a spravodajské tituly, napríklad TVnoviny.sk. Podľa titulu sa vláda SR podobným spôsobom do Európskeho týždňa mobility zapája už od roku 2012.

Minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) a minister obrany Peter Gajdoš (nominant SNS) prišli na úrad vlády na Námestí slobody na tandemových bicykloch (každý zvlášť). Zatiaľ čo Gajdoš prišiel v reflexnej veste a s prilbou na hlave, Kaliňák mal na sebe iba oblek.

Minister práce Ján Richter (Smer-SD) využil elektrický bicykel, s ktorým sa na Námestie slobody doviezol zo Špitálskej ulice, kde sídli Ministerstvo práce.

Minister hospodárstva Peter Žiga (Smer-SD) sa dostavil pred novinárov čakajúcich pred úradom vlády na elektromobile BMW i3.

Štátny tajomník rezortu diplomacie Lukáš Parízek použil klasickú kolobežku bez elektrického pohonu.

BMW i3 / Ilustračná fotografia






Zdroj: TVnoviny.sk

Pokračujte na ďalší príspevok »

🔥 Práve najčítanejšie



Continental v úlohe partnera Behaj lesmi pokračuje v podpore aktívneho životného štýlu a udržateľnosti

  • V sobotu 6. mája odštartovala prvou zastávkou na Devíne séria pretekov Behaj lesmi.

  • Stovky bežkýň a bežcov si v unikátnom prostredí mali možnosť otestovať svoje sily na 12 km a 22 km tratiach alebo podporiť myšlienku zabehnutím kratšieho charitatívneho behu.
  • Continental ako partner podujatia tiež vytvoril spoločný tím zo známych osobností a svojich zamestnancov, ktorí svojou účasťou podporili udržateľnú myšlienku pretekov.