Zaujalo vás Audi e-tron GT? Potom na e-tron GT Coupe, Spyder a Wagon necháte oči!

e-tron GT ste už videli, ale toto je celkom iná šálka kávy! Prečo nevyzerajú všetky elektromobily takto?!
Vydané, zverejnil
Audi začína vytvárať priestor pre elektrické SUV, crossovery a kupé. Minulý týždeň predstavený koncept plne elektrického športového kupé AUDI E-TRON GT je zhmotnením vízií o bezemisnej doprave a ekologickom vyrábaní automobilov, pritom nezostáva nič dlžný športovej povesti automobilky. Štvordverové kupé využíva známe kľúčové elementy dizajnu automobilov značky Audi, zároveň ich interpretuje vo výrazne modernejšej podobe. Audi dokazuje, že aj v časoch elektromobilov, ktoré nepotrebujú predný chladič schovaný za maskou, bude možné zachovať konvenčný dizajn automobilov vrátane ich príznačnej prednej masky s grilom. V prípade konceptu Audi e-tron GT je predný gril vizuálne rozdelený na tri časti naskladané na seba, pritom okrem loga so štyrmi prepletenými kruhmi vidíme aj rozmerný nápis e-tron.
Audi e-tron GT (foto: Audi)
Audi e-tron GT (foto: Audi)
Maximálny výkon elektrického pohonného systému konceptu e-tron GT dosahuje 440 kW (590 k), z nuly na 100 km/h zrýchľuje za 3,5 sekundy a maximálna rýchlosť je pôsobivých 241 km/h. Maximálny dojazd dosiahne 400 kilometrov a 800-voltový pohonný systém s batériou bude možné nabiť na 80 percent kapacity za 20 minút dobíjania. Zaujímavosťou je, že produkčná verzia e-tronu GT bude stáť na základoch a technike z Porsche Taycan. Produkčná verzia súčasného konceptu e-tron GT by sa mala dostať do výroby už v roku 2020, respektíve v roku 2021 a je súčasťou elektrickej ofenzívy značky Audi, ktorá chce do roku 2025 predávať celkovo 12 rôznych plne elektrických modelov automobilov.
Audi e-tron GT (foto: Audi)
### Ďalšie karosárske varianty: kabriolet, kombi a trojdverové kupé Automobilka oficiálne predstavila iba koncept štvordverového kupé s názvom e-tron GT. Internet sa už ale činil a automobiloví fanúšikovia, ktorí sú súčasne grafici, začali tvoriť vlastné deriváty e-tronu GT. Autor Aksyonov Nikita na svojom profile na Behance zverejnil sériu úžasných fotografií štúdií, ktoré vychádzajú práve z konceptu e-tron GT.
Audi e-tron GT Spyder (foto: Aksyonov Nikita, Behance)
Audi e-tron GT Wagon (foto: Aksyonov Nikita, Behance)
Jedná sa o e-tron GT Spyder (kabriolet), e-tron GT Wagon (kombi) a e-tron GT Coupe (trojdverové kupé). Tieto štúdie nás zaujali natoľko, že sme sa ich rozhodli zverejniť. Nezabudnite navštíviť profil autora Aksyonov Nikita na Behance!

Erik Stríž je motoristický novinár, šéfredaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk

Pokračujte na ďalší príspevok »

🔥 Práve najčítanejšie



Continental v úlohe partnera Behaj lesmi pokračuje v podpore aktívneho životného štýlu a udržateľnosti

  • V sobotu 6. mája odštartovala prvou zastávkou na Devíne séria pretekov Behaj lesmi.

  • Stovky bežkýň a bežcov si v unikátnom prostredí mali možnosť otestovať svoje sily na 12 km a 22 km tratiach alebo podporiť myšlienku zabehnutím kratšieho charitatívneho behu.
  • Continental ako partner podujatia tiež vytvoril spoločný tím zo známych osobností a svojich zamestnancov, ktorí svojou účasťou podporili udržateľnú myšlienku pretekov.