Marián Čekovský mal dopravnú nehodu! Nebyť duchaprítomných ľudí, už by nemusel byť medzi nami živými

Dnešná zrýchlená a dynamická doba so sebou nesie u ľudí značnú dávku egoizmu, nevšímania si okolia a starania sa iba o seba. Aj v tejto dobe sa však Michal Kubovčík, so svojím projektom Baštrng rozhodol zmeniť pohľad na KPR.
Vydané, zverejnil
Známe slovenské celebrity, ale aj lekári, sanitári či obyčajní ľudia sa vyjadrujú vo videu, ktoré má za cieľ poukázať na to, že aj keď sa práve ponáhľame do práce, **nič nie je dôležitejšie ako ľudský život.** Mnohí z nás boli na cestách svedkami dopravných nehôd, a je len na nás, či zastaneme, alebo sa budeme tváriť že sme nič nevideli. Treba si však uvedomiť, že **dôležité je pravidlo 5 minút…** Ak je mozog bez kyslíka viac ako tento čas, môže byť už neskoro. A preto sú aj sanitári bezradní, **keď sa zranenému neposkytne prvá pomoc.** A verte, že vy si vaše nezastavenie pri dopravnej nehode budete vyčítať do konca života. Moderná doba so sebou prináša aj výdobytky modernej technológie – dnes už má pri sebe mobil každý. Ale v dobe, **na ktorú spomína v dokumente Božidara Turzonovová,** museli sanitku volať z priľahlých dedín či obcí. Aj napriek tomu sa im vďaka prvej pomoci a rýchlemu transportu podarilo zachrániť malého chlapčeka, ktorému po nehode viselo uško a veľa času mu bez pomoci neostávalo. Medzi nami živými by nemusel byť ani** Marián Čekovský,** nebyť duchaprítomných ľudí, ktorí mu **poskytli prvú pomoc po nehode autom** v jeho 16-tich rokoch, kedy ukradol auto mame a následne sa vybúral. Takže majte na pamäti, nie je v šoku jednoduché podať prvú pomoc. Ale nie je nič krajšieho ako zachrániť ľudský život. V každom prípade, odporúčame pozrieť dokument z dielne Baštrng Michala Kubovčíka. Nikdy neviete, kedy sa v podobnej situácií ocitnete aj vy.

DOKUMENT:

Separ prednedávnom zarapoval inštruktážnu pieseň o KPR, ak náhodou neviete ako sa podáva prvá pomoc, vypočujte si ju.

INŠTRUKTÁŽNA PIESEŇ:

Pokračujte na ďalší príspevok »

🔥 Práve najčítanejšie



Continental v úlohe partnera Behaj lesmi pokračuje v podpore aktívneho životného štýlu a udržateľnosti

  • V sobotu 6. mája odštartovala prvou zastávkou na Devíne séria pretekov Behaj lesmi.

  • Stovky bežkýň a bežcov si v unikátnom prostredí mali možnosť otestovať svoje sily na 12 km a 22 km tratiach alebo podporiť myšlienku zabehnutím kratšieho charitatívneho behu.
  • Continental ako partner podujatia tiež vytvoril spoločný tím zo známych osobností a svojich zamestnancov, ktorí svojou účasťou podporili udržateľnú myšlienku pretekov.