Dacia zaznamenala v Česku obrovský úspech, predajmi prekonala aj Hyundai a Peugeot

Trhový podiel značky Dacia na českom trhu predstavuje takmer sedem percent, čím si vyslúžila pozíciu tretej najpredávanejšej značky áut.
Vydané, zverejnil
Historický úspech značky Dacia na českom trhu. To je správne pomenovanie najnovšej informácie, o ktorej šírenie sa Dacia postarala nielen doma, ale aj u nás na Slovensku. Za prvý štvrťrok roku 2019 predala Dacia viac ako Hyundai či Peugeot, ktorí sa umiestnili na štvrtej a piatej pozícii. Jednotkou českého trhu je neprekvapivo Škoda a druhý najpredávanejší je nemecký Volkswagen. Dacia nezabudla vo svojej českej správe pripomenúť, že takto dobré umiestnenie nie je iba výsledkom dobrej marketingovej stratégie a reklamy, ale aj služieb, ktoré s predajom súvisia a tiež samotnej kvality vozidiel. Tá je v očiach verejnosti častokrát zbytočne podceňovaná, pretože Dacia so sebou nosí aj ťarchu minulosti, ktorá nebola vždy práve priaznivá. Súčasné vozidlá značky stále patria k cenovo dostupnejším, čo svedčí o starších používaných technológiách a jednoduchších výrobných procesoch, ale z legislatívneho hľadiska spĺňajú všetky nároky platné v Európskej únii – od emisií motorov cez techniku pripravenú pre vodiča až po samotnú bezpečnosť. Darí sa najmä modelom Duster, Dokker či Sandero.
Ako uvádza správa Dacie z Českej republiky, „automobily Dacia těží především z toho, že si nehrají na přetechnizované produkty, ale jsou praktickými a snadno provozovatelnými vozy pro nejširší okruh uživatelů.“ My sme v priebehu posledných rokov v redakcii privítali niekoľko modelov Dacie a ak berieme do úvahy ich cenovú dostupnosť, vždy sme mali dôvod automobily pochváliť. ### Prečítajte si naše nedávne testy vozidiel Dacia:

Test Dacia Logan MCV Stepway s 0,9-litrovým motorom: Veľmi dobre!

Ak ste nad Daciami doteraz ohŕňali nos, prečítajte si náš test modelu Logan MCV Stepway a možno svoj názor prehodnotíte.

Pokračujte na ďalší príspevok »

🔥 Práve najčítanejšie



Continental v úlohe partnera Behaj lesmi pokračuje v podpore aktívneho životného štýlu a udržateľnosti

  • V sobotu 6. mája odštartovala prvou zastávkou na Devíne séria pretekov Behaj lesmi.

  • Stovky bežkýň a bežcov si v unikátnom prostredí mali možnosť otestovať svoje sily na 12 km a 22 km tratiach alebo podporiť myšlienku zabehnutím kratšieho charitatívneho behu.
  • Continental ako partner podujatia tiež vytvoril spoločný tím zo známych osobností a svojich zamestnancov, ktorí svojou účasťou podporili udržateľnú myšlienku pretekov.