Nový Hyundai i20 bude revolučný! Zatieni konkurenciu?

Vzhľad aktuálnej generácie bol navrhnutý tak, aby vyhovoval čo najširšej skupine zákazníkov. Aj kvôli tomu si malý model kórejskej automobilky obľúbili najmä starší zákazníci. Automobilka sa však s novou generáciou pokúsi osloviť aj najmladšiu skupinu s čerstvým vodičákom. **Lákadlom má byť práve úplne nová dizajnová filozofia.** Približnú predstavu o tom, ako má novinka vyzerať, nám… Prečítať celé
Vydané, zverejnil
Vzhľad aktuálnej generácie bol navrhnutý tak, aby vyhovoval čo najširšej skupine zákazníkov. Aj kvôli tomu si malý model kórejskej automobilky obľúbili najmä starší zákazníci. Automobilka sa však s novou generáciou pokúsi osloviť aj najmladšiu skupinu s čerstvým vodičákom. **Lákadlom má byť práve úplne nová dizajnová filozofia.** Približnú predstavu o tom, ako má novinka vyzerať, nám dali už prvé fotografie zamaskovaného prototypu, teraz sa grafik portálu Carscoops pokúsil počítačovo odstrániť kamufláž a odhaliť vzhľad pripravovaného modelu. FOTO SI POZRITE TU: [Carscoops](https://www.carscoops.com/2019/07/2020-hyundai-i20-looks-powertrains-tech-and-everything-else-we-know/)
Render zverejnil portál Carscoops.com
Budúca generácia Hyundai i20 sa zmení na nepoznanie. Hranatejší dizajn a väčšia maska chladiča s Full LED svetlometmi nepochybne pritiahne pozornosť. **Trojdverovej športovej karosérie sa však asi nedočkáme, no takú výbavu N Line si s týmto vzhľadom vieme bez problémov predstaviť.** Pod kapotou s najväčšou pravdepodobnosťou zostane aktuálna ponuka motorizácií. Konzervatívcov poteší atmosférický štvorvalec čoby základ ponuky. Silnejšie verzie si budú musieť vystačiť s litrovým trojvalcom v rôznych výkonových príchutiach.
Interiér má byť o niečo luxusnejší ako doteraz. Po predstavení nového Renaultu Clio a Peugeotu 208 si automobilka nemôže dovoliť zostať pozadu. Nebudú chýbať displeje s konektivitou cez Carplay alebo Android Auto. Do ponuky pribudne aj digitálny prístrojový panel pred vodičom. **Otázne je, ako veľmi tieto zmeny ovplyvnia cenu tohto mestského autíčka.** Hyundai i20 je dnes obľúbený najmä kvôli výbornému pomeru ceny a výbavy, pričom väčšina záujemcov stále vsádza na spoľahlivejší a lacnejší agregát. Malé autá sa dnes snažia byť luxusnejšie a technologicky dobiehajú prémiovejšie modely, na Slovensku sa však motoristom stále nechce platiť veľa peňazí za malé auto. A preto sa môže veľmi ľahko stať, že nová generácia i20-ky bude síce lepším autom, no skrz cenu si nájde cestu k menšiemu počtu zákazníkov ako doteraz.

Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!

Pokračujte na ďalší príspevok »

🔥 Práve najčítanejšie



Continental v úlohe partnera Behaj lesmi pokračuje v podpore aktívneho životného štýlu a udržateľnosti

  • V sobotu 6. mája odštartovala prvou zastávkou na Devíne séria pretekov Behaj lesmi.

  • Stovky bežkýň a bežcov si v unikátnom prostredí mali možnosť otestovať svoje sily na 12 km a 22 km tratiach alebo podporiť myšlienku zabehnutím kratšieho charitatívneho behu.
  • Continental ako partner podujatia tiež vytvoril spoločný tím zo známych osobností a svojich zamestnancov, ktorí svojou účasťou podporili udržateľnú myšlienku pretekov.