Peugeot 508 so spotrebou 1,3 l/100 km realitou! Predávať sa bude aj na Slovensku:

Hybridné verzie francúzska automobilka predstavila už minulý rok na autosalóne v Paríži, až dnes však zverejnila oficiálne čísla dojazdu a spotreby. Ešte predtým si môžeme pripomenúť, o akú hybridnú sústavu sa jedná. **Modely Peugeot 508 a 508 SW budú mať v plug-in hybridnej verzii k dispozícii prepĺňanú benzínovú jednotku 1.6 PureTech s výkonom 130 kW… Prečítať celé
Vydané, zverejnil
Hybridné verzie francúzska automobilka predstavila už minulý rok na autosalóne v Paríži, až dnes však zverejnila oficiálne čísla dojazdu a spotreby. Ešte predtým si môžeme pripomenúť, o akú hybridnú sústavu sa jedná. **Modely Peugeot 508 a 508 SW budú mať v plug-in hybridnej verzii k dispozícii prepĺňanú benzínovú jednotku 1.6 PureTech s výkonom 130 kW kombinovanú s 80 kW elektromotorom.** Celkový systémový výkon by mal dosahovať 165 kW (222 k). V útrobách sa navyše ukrývajú aj akumulátory s kapacitou 11,8 kWh, ktoré môžu byť pomalým prúdom nabité už za dve hodiny. Pri maximálnom využití batérií **dokáže hybridný Peugeot prejsť 100 kilometrovú vzdialenosť so spotrebou len 1,3 litra benzínu,** pričom počas jazdy na čistú elektrickú energiu môže byť spotreba nulová. Maximálny dojazd na akumulátory je však obmedzený na 54 kilometrov (respektíve 52 km pri verzii 508 SW).
So správami o príchode emisných zákazov do Bratislavy a v Košíc bude dobré uviesť aj hodnoty vypúšťaných látok. **Podľa najnovšej metodiky WLTP vypustí hybridná 508-čka len 29 gramov CO2/km.** V prípade praktického kombi 508 SW si pripočítajte jeden gram navyše. Novinky sú už teraz dostupné pre zákazníkov vo Francúzsku, **zvyšok Európy privíta nové modely koncom tohto roka.** Na oficiálne ceny týchto verzií si ešte budeme musieť počkať.

Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!

Pokračujte na ďalší príspevok »

🔥 Práve najčítanejšie



Continental v úlohe partnera Behaj lesmi pokračuje v podpore aktívneho životného štýlu a udržateľnosti

  • V sobotu 6. mája odštartovala prvou zastávkou na Devíne séria pretekov Behaj lesmi.

  • Stovky bežkýň a bežcov si v unikátnom prostredí mali možnosť otestovať svoje sily na 12 km a 22 km tratiach alebo podporiť myšlienku zabehnutím kratšieho charitatívneho behu.
  • Continental ako partner podujatia tiež vytvoril spoločný tím zo známych osobností a svojich zamestnancov, ktorí svojou účasťou podporili udržateľnú myšlienku pretekov.