Vylepšite si auto alarmom! (Pandora alarm)

Zvláštna formulácia v nadpise má svoje opodstatnenie. Alarmy Pandora totiž vášmu vozidlu popri nepriestrelnom zabezpečení môžu poskytnúť aj nové komfortné prvky, ktoré nikdy nemalo.
Vydané, zverejnil
Predsudky hovoria, že alarmy sú otravné a nutné zlo, ktoré viac nefunguje, ako chráni. To však nie je prípad alarmov Pandora, ktoré pre európsky trh distribuuje slovenská spoločnosť TSS Group **viac ako tisíc zákazníkom mesačne**. **Pandora je exkluzívna značka zabezpečovacích systémov** kompletne vyrábaných v Ruskej federácii. Rusi majú v tejto oblasti najviac skúseností, logicky odtiaľ teda pochádzajú aj najlepšie autoalarmy. Výrobný závod Pandora disponuje vlastným oddelením výskumu a vývoja, pričom majú viac ako 15-ročné skúsenosti s vývojom autoalarmov. V spolupráci so spoločnosťou TSS Group tak boli pre Európsky trh pod značkou Pandora vyvinuté unikátne systémy, ktoré spĺňajú všetky atribúty najvyššej kvality. **Tieto alarmy patria medzi absolútnu svetovú špičku** nielen pre ich schopnosť spoľahlivo zabezpečiť vaše vozidlo, ale aj vďaka obrovskému zástupu doplnkových komfortných funkcií. Medzi ne patrí štart na diaľku a s tým spojená možnosť vyhriatia alebo vychladenia auta pred odchodom. Môžete spustiť dokonca aj vyhrievanie sedadiel. Tam sa samozrejme možnosti systému nekončia.
### Bez obsluhy Asi najväčšou výhodou systému Pandora je paradoxne to, že je takpovediac bezobsluhový. To znamená, že **na jeho aktiváciu a deaktiváciu užívateľ nemusí vykonávať nič**, čo by nerobil bez neho. Stačí mať pri sebe malý prívesok. Po odomknutí auta ho systém začne vyhľadávať a ak nie je v dosahu, spustí alarm a vozidlo znehybní. Prívesok funguje na inej frekvencii než bežné kľúče a jeho komunikácia s jednotkou vozidla je šifrovaná 128-bitovým kľúčom, takže je prakticky neprelomiteľná. Pandora ponúka niekoľko úrovní a výbav zabezpečenia, takže výber je na vás, či si prajete mať v aute iba alarm s imobilizérom, alebo chcete mať úplný prehľad o stave vozidla 24/7 bez ohľadu na vzdialenosť od neho. Môžete sledovať, či má vozidlo zamknuté dvere, aká je vonkajšia teplota, teplota motora či interiéru, koľko paliva je v nádrži, aký je stav nabitia akumulátora, počet najazdených kilometrov a mnoho ďalšieho.
Pandora ponúka aj GPS lokalizáciu s históriou jázd. Systém tiež umožňuje napojiť sa na komfortné prvky auta ako klimatizáciu či vyhrievanie sedadiel, a dokonca aj na externé zariadenia typu Webasto. V závislosti od úrovne zabezpečenia sa môžete spoľahnúť na niekoľko riešení, využívajúcich rôzne senzory (aj senzor náklonu na rozpoznanie kradnutia kolies) alebo komunikačné technológie (Bluetooth 5.0, GSM 4G LTE, 848 MHz Long Range signál – samozrejme všetko šifrované cez 128-bitové AES šifrovanie). Myslelo sa naozaj na všetko. Verzie vybavené pagerom sú odolné aj voči rušičke GSM signálu, keďže komunikujú s autom priamo a cez iné frekvenčné pásmo. To znamená, že sa za každú cenu dozviete, ak sa s vaším autom niečo deje. Pager zároveň slúži aj ako jednoduchý ovládač s displejom zobrazujúcim údaje o aute. Detekciou rušičky však disponujú aj systémy radu SMART (SMART a SMART PRO). Tie tiež spoľahlivo dokážu identifikovať jej použitie a to pomocou ohlásenia straty spojenia so serverom. Súčasťou systému je aj prepracovaná mobilná aplikácia, ktorá vám umožní na jednom mieste sledovať všetky dôležité údaje o aute a jeho polohe.
K alarmu Pandora je aj praktická aplikácia, pomocou ktorej môžete kontrolovať stav auta, množstvo paliva v nádrži, teplotu interiéru, ale aj jeho polohu či pohyb
### Staré aj nové Systémom Pandora je možné dokonale zabezpečiť vozidlá bez ohľadu na značku, model či rok výroby. Zverejnené ceny sú tak vždy výslednou cenou za spomenutý produkt bez ohľadu na to, či máte najnovšie vozidlo prémiovej značky, alebo hodnotný youngtimer. Medzi zákazníkmi je najobľúbenejší systém Pandora Smart Pro, ktorej cena sa začína na 594 € (bez diaľkového štartu) a končí na 776 € (verzia s diaľkovým štartom a 2-zónovou ochranou). Základná verzia Pandora IMMO stojí 240 €.
Pager vám umožní priamo kontrolovať či ovládať niektoré prvky auta, plus slúži ako ďalšia vrstva zabezpečenia auta
### Najvyššia kvalita Pri montáži dodatočného zabezpečenia do nových vozidiel prirodzene prichádza otázka, ako je to so zárukou na vozidlo. Našťastie značka Pandora disponuje všetkými potrebnými certifikátmi, vďaka ktorým je možná ich inštalácia v nových vozidlách. Medzi ne patrí klasický európsky certifikát konformity CE, ďalej E-mark E27/E8 potvrdzujúci, že zariadenie je možné inštalovať v nových vozidlách a ako jediná firma vo svojej oblasti na celom svete je aj držiteľom IATF 16949, čo je certifikát kvality výrobcu komponentov do prvovýroby nových vozidiel. Výrobný závod Pandora je tiež schváleným dodávateľom zabezpečenia značiek KIA a TOYOTA priamo v Ruskej federácii. Pre kompletné informácie, fotogalériu, cenník aj prípadové štúdie vám určite odporúčame navštíviť stránku www.pandora-alarm.sk, kde si môžete detailne pozrieť rozsiahle špecifikácie jednotlivých systémov, na ktorých kompletný opis v tomto článku bohužiaľ nie je priestor. Ak hľadáte jednoduchý a veľmi účinný spôsob, ako zabezpečiť svoje auto pred odcudzením a zároveň mu chcete dopriať pár komfortných funkcií navyše bez hrozby porušenia záruky, Pandora je veľmi atraktívna voľba.

Vždy som túžil pracovať s autami a tento sen sa mi splnil v tej najdokonalejšej podobe. A nevyužil som ho len na to, aby som sa mohol voziť po meste. Chcel som autám rozumieť a vedieť ich čo najlepšie ovládať. Tak som si ako prvé auto kúpil staré BMW 328i. Po rokoch úprav (auta aj šoféra 🙂 ) som s ním na Slovakia Ringu už naháňal oveľa novšie a silnejšie autá. Vždy ma fascinovala jazda na hrane a tak na okruhu trávim čo najviac času. Či už pre zábavu, alebo občas ako inštruktor. Autá nehodnotím len podľa infotainmentu a objemu kufra, ale najmä podľa charakteru, techniky a jazdných vlastností. Obľúbené autá? Toyota GT86, Mazda MX-5, BMW M3 a Porsche 911 GT3.

Pokračujte na ďalší príspevok »

🔥 Práve najčítanejšie



Continental v úlohe partnera Behaj lesmi pokračuje v podpore aktívneho životného štýlu a udržateľnosti

  • V sobotu 6. mája odštartovala prvou zastávkou na Devíne séria pretekov Behaj lesmi.

  • Stovky bežkýň a bežcov si v unikátnom prostredí mali možnosť otestovať svoje sily na 12 km a 22 km tratiach alebo podporiť myšlienku zabehnutím kratšieho charitatívneho behu.
  • Continental ako partner podujatia tiež vytvoril spoločný tím zo známych osobností a svojich zamestnancov, ktorí svojou účasťou podporili udržateľnú myšlienku pretekov.