Nová 7-miestna DACIA JOGGER odhalila detaily, bude ideálnym auto pre Slovákov?

Očakávame, že nový model značky DACIA si podmaní trhy, ľudia stále chcú „poctivé rodinné autá“. Nech už to znamená čokoľvek.
Vydané, zverejnil
Čo je podľa vás **poctivé rodinné auto**, teda **ideálne auto pre typického Slováka**? Vieme, že je to príliš komplexný pojem, aby sme sa dočkali jednoznačnej a správnej odpovede. Mnohí sa však zhodneme na tom, že má ísť o auto so základnou cenou do 20-tisíc eur, úsporným pohonom na benzín či naftu, pokojne aj prednokolka, s veľkorysým vnútorným priestorom, praktickými odkladacími riešeniami v interiéri, výbornou úrovňou bezpečnosti a, samozrejme, dodatočným nákladným priestorom na streche. K tomu zopár aktuálnych technologických vychytávok a veľký kufor k tomu. Ak ponúkne viac ako päť miest na sedenie, môžeme hovoriť o tom, že sme našli kandidáta na takéto poctivé rodinné auto. Zdá sa, že značka Dacia s jedným takýmto modelom teraz prichádza. Úplne nový model s názvom JOGGER bude predstavovať už tretieho septembra prostredníctvom online videokonferencie, ale už dnes poznáme zopár detailov o novinke. Očakávame, že novinka bude vychádzať z konceptu [DACIA BIGSTER](https://www.autoviny.sk/galeria/31752), akurát nevieme, či je to SUV alebo MPV. Koncept Bigster bol evidentne SUV s terénnym vzhľadom, hoci bez pohonu 4×4.
DACIA dnes zverejnila takúto upútavku na predstavenie nového modelu JOGGER. Premiéra prebehne 3. septembra 2021
V prvom rade vieme, že pôjde o auto pre sedem osôb vrátane vodiča. Zo zverejnenej siluety profilu môžeme odhadovať, že pôjde skôr o MPV ako o SUV, čomu zodpovedá vyhotovenie zadných partií. To, čo môže z estetického hľadiska vyzerať ako krabica, je v skutočnosti dôvod na radosť, pretože relatívne hranaté a pravidelné vyhotovenie nákladného priestoru oceníte pri prevážaní väčšieho objemu batožiny. Napríklad na výlety do prírody, na ktoré by mal byť Jogger ideálny – tak to aspoň evokuje zverejnený video teaser na novinku: ### Prvý video teaser na novú Daciu JOGGER (modelový rok 2022)
Screenshot z prvého videa o Dacii Jogger poukazuje na to, že zadné partie budú vzdialene pripomínať model Duster. Poslední dvaja pasažieri by tak mohli mať dostatok priestoru nad hlavou a v 5-miestnej konfigurácii by tak mal byť nákladný priestor vysoký a objemný.
Zadné svetlá a piate dvere novej Dacie Jogger. Všimnite si, že aj zadní pasažieri v treťom rade si zrejme budú môcť otvárať vlastné okná..
Šikovné riešenie od DACIE: Pozdĺžne strešné nosiče sú modulárne, teda dajú sa preklopiť do priečnej polohy a poslúžiť tak na prevoz dlhšieho nákladu aj bez dodatočnej nadstavby.
### Cena a dostupnosť Nová Dacia Jogger bude predstavená na autosalóne v Mníchove 3. septembra 2021, všetky podrobnosti potom zverejníme aj na našom webe Autoviny.sk. Očakakávame, že cena nového modelu nebude presahovať hranicu 20-tisíc eur. V súčasnosti je najdrahšou Daciou v slovenskej ponuke 7-miestny LODGY s cenou od 14 390 eur. O dostupnosti Dacie Jogger zatiaľ nevieme nič, avšak počíta sa s tým, že by sa v predaji mohla objaviť začiatkom roka 2022.

Erik Stríž je motoristický novinár, šéfredaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk

Pokračujte na ďalší príspevok »

🔥 Práve najčítanejšie



Continental v úlohe partnera Behaj lesmi pokračuje v podpore aktívneho životného štýlu a udržateľnosti

  • V sobotu 6. mája odštartovala prvou zastávkou na Devíne séria pretekov Behaj lesmi.

  • Stovky bežkýň a bežcov si v unikátnom prostredí mali možnosť otestovať svoje sily na 12 km a 22 km tratiach alebo podporiť myšlienku zabehnutím kratšieho charitatívneho behu.
  • Continental ako partner podujatia tiež vytvoril spoločný tím zo známych osobností a svojich zamestnancov, ktorí svojou účasťou podporili udržateľnú myšlienku pretekov.