Renault mení pravidlá hry! Majitelia elektromobilov po novom prejdú tisíce kilometrov bez nutnosti nabíjania

Majitelia elektromobilov nebudú musieť pri ceste na dovolenku tráviť dlhé hodiny pri nabíjačke. Na cestu sa totiž budú môcť vybrať so spaľovacím autom od Renaultu.
Vydané, zverejnil
Jazda s elektromobilom v meste je objektívne príjemnejšia a čistejšia než so spaľovacím autom, nehovoriac o nižších poplatkoch za vstup do mesta pre obyvateľov žijúcich v zahraničí. **Diaľničné cesty však stále lepšie zvládajú klasické vozidlá s naftovým alebo benzínovým motorom, ktoré môžete dotankovať za necelých 5 minút a pokračovať ďalej.** A predpokladáme, že písať o reálnom dojazde na diaľnici azda ani nemusíme. V tomto prípade ťahajú elektromobily stále za kratší koniec a uvedomuje si to aj značka Renault. Renault predáva elektrické vozidlá v Európe už viac ako desať rokov, no manažéri pripúšťajú, že niektorí potenciálni kupci majú stále strach z toho, že im dôjde šťava na diaľnici alebo nenájdu včas nabíjaciu stanicu. **Automobilka dúfa, že túto psychologickú bariéru, ktorá mnohých od elektromobility odrádza, prelomí zavedením balíka „uisťovacích“ služieb.** Tie budú k dispozícii pre nový kompaktný hatchback Megane E-Tech Electric. K najzaujímavejším službám bude patriť takzvaný **Switch Car program, ktorý majiteľom umožní rezervovať si akékoľvek vozidlo Renault s neobmedzeným počtom najazdených kilometrov až na 30 dní do roka.** Je určený pre vodičov, ktorí sa nechcú obávať nabíjania na dlhých cestách. Vďaka tomuto programu si vyberú model so spaľovacím motorom, ktorý môžu kedykoľvek dotankovať na čerpacej stanici.
Switch Car je k dispozícii prostredníctvom interných finančných programov Renaultu za mesačný poplatok 30 eur (Francúzsko). Myslíme si, že tento program by sa ujal aj na Slovensku. **A ktovie, práve vďaka tomuto programu by si niekto mohol konečne bez obáv kúpiť prvý elektromobil na každý deň.** Predstava, ako si majitelia elektromobilov chodia požičiavať pred cestou na dovolenku spaľovacie auto môže znieť pokrytecky, no v skutočnosti ide o racionálne rozhodnutie. Mnohí z nás cestujú na týždňové dovolenky a **nepredpokladáme, že by sa niekomu chcelo tráviť svoj drahocenný čas niekde pri verejnej nabíjačke.** Existujú totiž ľudia, ktorým elektromobil po väčšinu roka vyhovuje viac než spaľovacie auto, ktoré si navyše v prípade potreby môžu kedykoľvek požičať.

Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!

Pokračujte na ďalší príspevok »

🔥 Práve najčítanejšie



Continental v úlohe partnera Behaj lesmi pokračuje v podpore aktívneho životného štýlu a udržateľnosti

  • V sobotu 6. mája odštartovala prvou zastávkou na Devíne séria pretekov Behaj lesmi.

  • Stovky bežkýň a bežcov si v unikátnom prostredí mali možnosť otestovať svoje sily na 12 km a 22 km tratiach alebo podporiť myšlienku zabehnutím kratšieho charitatívneho behu.
  • Continental ako partner podujatia tiež vytvoril spoločný tím zo známych osobností a svojich zamestnancov, ktorí svojou účasťou podporili udržateľnú myšlienku pretekov.