Renault Captur Coupé verzus Arkana. Renault sa púšťa do nového projektu

Nie je to krok dozadu, ako sa môže spočiatku zdať. Model Captur sa totiž presunie na vyššiu úroveň.
Vydané, zverejnil
Vo francúzskej automobilke Renault sa už pracuje na nových modeloch, ktoré v najbližších dvoch až troch rokoch nahradia doterajšie bestsellery spoločnosti. Reč je o modeloch Captur a Arkana. Renault Arkana je na našom trhu stále relatívne novým modelom a rozhodne patrí k tým najzaujímavejším crossoverom. S estetikou SUV-kupé sa automobilke podarilo vyhrať do takej miery, že automobil pôsobí, akoby patril do vyššej triedy, pritom si zachováva kompaktný podvozok a vskutku priaznivú cenu – na Slovensku sa predáva od cenníkových 26 500 €, na výber sú motorizácie mild hybrid 140 EDC, mild hybrid 160 EDC a plug-in hybrid E-Tech full hybrid 145. Za verziu „v plnke“, teda plug-in hybrid vo výbave E-Tech Engineered s príznačnými zlatými lištami v štýle F1 si importér pýta cenníkových 33 600 eur. Potom tu máme podstatne lacnejší crossover Renault Captur, ktorý aktuálne začína na cenníkových 17 600 eur, pričom je v predaji tiež v konfigurácii E-Tech full hybrid 145 E-Tech Enginnered za cenníkových 28 450 eur. V tejto verzii je už cenový rozdiel menší, hoci stále signifikantný. Zdá sa teda, že oba modely sú celkom suverénne a oslovujú odlišné cieľové skupiny zákazníkov. Avšak Luca de Meo, generálny riaditeľ francúzskej spoločnosti, vidí vývoj modelového portfólia značky inak. Podľa zverejnených správ Renault vyradí zo svojho sortimentu práve model Arkana, toto odstránenie však nebude ochudobnením modelovej ponuky. Jeho miesto zaujme nový model Renault Captur Coupé, ktorý sa začne predávať už v roku 2024. Model Renault Arkana má byť teda od roku 2024 nahradený menším modelom Renault Captur Coupé, ktorý ponúkne veľmi podobnú estetickú hodnotu, francúzska automobilka už uviedla, že nepôjde o relatívne cenovo dostupný model a skrátka by nemali obísť ani zákazníci, ktorí túžia po hodnotnejšej výbave a veľkorysejšom priestore. Nový Renault Captur Coupé 2024 bude totiž postavený na novej platforme CMF B/C, namiesto súčasnej A/B, na ktorej je založená aktuálna verzia Renault Captur. Vo výsledku očakávame teda nielen zvýšenie ceny v porovnaní s aktuálnym modelom Captur, ale aj zlepšenie priestorových pomerov, technologickej vybavenosti a tiež kvalitnejšie materiály použité v interiéri. keďže automobil postúpi o triedu vyššie. Vo všeobecnosti bol tento krok zo strany francúzskej spoločnosti vynútený. Renault nechcel zanechať ani jeden z týchto dvoch modelov, no oba ich v budúcnosti vyrábať nemôže, čo vyplýva z globálnej situácie. Spoločnosť preto našla kompromis, ktorým bude práve Renault Captur Coupé 2024. Spoločnosť tak bude mať nižšie výrobné náklady, keďže variant kupé bude vo veľkej miere založený práve na východiskovom Capture. Čo je zaujímavejšie, nový Renault Captur Coupé dostane pohon všetkých kolies. Čo sa týka pohonných jednotiek, spomína sa, že crossover kupé dostane nový 1,2-litrový preplňovaný motor s výkonom 142 koní. Rovnaká pohonná jednotka bude použitá aj v hybridnej verzii Renault Captur Coupé.  

Pokračujte na ďalší príspevok »

🔥 Práve najčítanejšie



Continental v úlohe partnera Behaj lesmi pokračuje v podpore aktívneho životného štýlu a udržateľnosti

  • V sobotu 6. mája odštartovala prvou zastávkou na Devíne séria pretekov Behaj lesmi.

  • Stovky bežkýň a bežcov si v unikátnom prostredí mali možnosť otestovať svoje sily na 12 km a 22 km tratiach alebo podporiť myšlienku zabehnutím kratšieho charitatívneho behu.
  • Continental ako partner podujatia tiež vytvoril spoločný tím zo známych osobností a svojich zamestnancov, ktorí svojou účasťou podporili udržateľnú myšlienku pretekov.