VIDEO: Fiat má problém! Punto získalo v nárazových testoch historicky najhoršie hodnotenie.

Nové testy absolvovali aj Dacia Duster, Kia Stonic či Hyindai Kona.
Vydané, zverejnil
Fiat Punto opäť absolvovalo nárazové testy a získalo historicky najhoršie hodnotenie – 0 hviezdičiek. Išlo o model s motorom 1.2 6V (65 k) a štandardne dodávanou päťstupňovou manuálnou prevodovkou. Pravdou je, že organizácia Euro NCAP strhla autu najviac bodov za nedostatky v aktívnej bezpečnosti. Punto je na trhu už veľmi dlho a automobilka sa nesnažila do výbavy vtlačiť moderné asistenčné a bezpečnostné systémy, ako napríklad kontrolu mŕtveho uhla či automatické brzdenie. Testované auto navyše nemalo ani bočné airbagy, ktoré sú aj u nás za absurdný príplatok 250 €.
Auto neexcelovalo ani v pasívnej bezpečnosti.
Pohoršili si aj Alfa Romeo Giulietta, Toyota Aygo, DS 3 či Ford C-Max. Všetky spomínané autá získali len priemerné 3 hviezdičky. Čo sa noviniek týka, Kia Stonic a Dacia Duster majú nedostatky hlavne v oblasti aktívnej bezpečnosti. Aj preto testovali malú Kiu hneď dvakrát. Kým štandardná verzia získala len tri, s príplatkovým bezpečnostným balíkom obdŕžala plné päťhviezdičkové hodnotenie.
Bočné airbagy v aute chýbali.
Posledná skupinka nemusela žiadať o reparát a maximálne hodnotenie získali všetky autá hneď na prvýkrát. Ide o Hyundai Kona, Kiu Stinger, BMW 6 GT, Jaguar F-Pace či Toyotu Yaris. Podrobnejšie percentuálne hodnotenie každého modelu nájdete vo fotogalérii. **VIDEO:**

Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!

Pokračujte na ďalší príspevok »

🔥 Práve najčítanejšie



Continental v úlohe partnera Behaj lesmi pokračuje v podpore aktívneho životného štýlu a udržateľnosti

  • V sobotu 6. mája odštartovala prvou zastávkou na Devíne séria pretekov Behaj lesmi.

  • Stovky bežkýň a bežcov si v unikátnom prostredí mali možnosť otestovať svoje sily na 12 km a 22 km tratiach alebo podporiť myšlienku zabehnutím kratšieho charitatívneho behu.
  • Continental ako partner podujatia tiež vytvoril spoločný tím zo známych osobností a svojich zamestnancov, ktorí svojou účasťou podporili udržateľnú myšlienku pretekov.