EuroNCAP otestovalo štyri nové SUV-čka: crash testy ukázali práve to, čo sme čakali

Ak zvažujete kúpu Hyundai Santa Fe, Audi Q3, BMW X5 alebo Jaguar I-PACE, tieto hodnotenia v crash testoch EuroNCAP by ste určite nemali prehliadnuť.
Vydané, zverejnil
EuroNCAP je nezávislé konzorcium, ktoré testuje nové automobily z pohľadu ich bezpečnosti a nadobudnuté hodnotenie v hviezdičkách je pre automobilky priam kľúčové. Ak by niektorý model automobilu získal v EuroNCAP jednu hviezdičku, znamenalo by to pre európske predaje hotovú katastrofu. Naopak, zisk všetkých piatich hviezdičiek sa stáva vo svete SUV-čiek štandardne nastavenou latkou bezpečnosti, ktorú neradno podliezať. Ak ale niektorý z modelov získa päť hviezdičiek, nikoho to už veľmi nezaujme. Dôvod je ten, že zákazníci za svoje nemalé peniaze právom očakvajú prvotriednu bezpečnosť a zisk plného hodnotenia považujú za samozrejmosť. Bolo tak tomu aj pri crash testoch štvorice SUV, ktoré nás svojimi výsledkami v EuroNCAP vôbec neprekvapili. Čakali sme veľa, dostali sme veľa. V testoch EuroNCAP sa objavili štyri atraktívne esúvečka: Audi Q3, BMW X5, elektrický Jaguar I-PACE a Hyundai Santa Fe. Všetky automobily sa testovali v ich štandardnej bezpečnostnej výbave, napriek tomu nie je prekvapením, že všetky získali hodnotenie päť hviezdičiek – teda súčasný maximum. Zaujímavosťou je, že EuroNCAP označuje Audi Q3 za malé MPV.
Pozrite si videá z crash testov EuroNCAP, vo fotogalérii k článku potom nájdete podrobnejšie hodnotenie jednotlivých testovaných áut: ### Audi Q3 (2018) – crash test EuroNCAP
### BMW X5 (2018) – crash test EuroNCAP
### Hyundai Santa Fe (2018) – crash test EuroNCAP
### Jaguar I-PACE (2018) – crash test EuroNCAP

Pokračujte na ďalší príspevok »

🔥 Práve najčítanejšie



Continental v úlohe partnera Behaj lesmi pokračuje v podpore aktívneho životného štýlu a udržateľnosti

  • V sobotu 6. mája odštartovala prvou zastávkou na Devíne séria pretekov Behaj lesmi.

  • Stovky bežkýň a bežcov si v unikátnom prostredí mali možnosť otestovať svoje sily na 12 km a 22 km tratiach alebo podporiť myšlienku zabehnutím kratšieho charitatívneho behu.
  • Continental ako partner podujatia tiež vytvoril spoločný tím zo známych osobností a svojich zamestnancov, ktorí svojou účasťou podporili udržateľnú myšlienku pretekov.