Eko aktivisti protestujú už aj proti elektromobilom: chcú narušiť autosalón v Mníchove

Má ísť o tých istých demonštrantov, ktorí v roku 2019 zablokovali hlavný vchod autosalónu, čo vo Frankfurte spôsobilo veľký rozruch.
Vydané, zverejnil
**Klimatickí aktivisti plánujú narušiť autosalón IAA v Mníchove.** Zdá sa, že na medzinárodnom autosalóne to bude tento rok pestré. [Podľa správy denníka Automotive News Europe](https://europe.autonews.com/munich-auto-show/climate-activists-plan-munich-show-protests) klimatickí aktivisti **opäť plánujú narušiť autosalón**. Napriek úsiliu IAA rozšíriť zameranie podujatia sú **aktivisti tento rok ešte zúrivejší**. V minulých rokoch bojovali najmä proti veľkým autám so spaľovacími motormi, tento rok **do portfólia demonštrácie pribrali aj elektromobily**. Protestná skupina s názvom „**Piesok v prevodovkách**“ vyhlásila, že elektromobily nie sú riešením ani zo sociálneho, ani z ekologického hľadiska. Tvrdia. že vďaka obrovskej produkcií veľkých áut nekontrolovane smerujeme ku klimatickej katastrofe. Minulý rok musel organizátor **presunúť autosalón z Frankfurtu**, mesta, kde sa konal autosalón posledných **takmer 70 rokov**. IAA sa bude konať v Mníchove 7. až 12. septembra 2021. Podľa Automotive News Europe sú to tí istí demonštranti, ktorí v roku 2019 zablokovali hlavný vchod autosalónu, čo vo Frankfurte spôsobilo veľký rozruch. **Demonštrujúcich bolo približne 15-tisíc a protest vyústil až do uzavretia časti diaľnice**.
### Okrem eko-aktivistov sú tu aj ďalšie problémy Organizátori tento rok čelia viacerým problémom, vrátane prebiehajúcej pandémie. Autosalón museli obmedziť aj z dôvodu veľkých **výrobcov automobilov, ktorí sa nezúčastnia**, konkrétne Toyota, Opel, Peugeot a Fiat.Zoznam potvrdených vystavovateľov je aj napriek tomu vcelku slušný, chýbať nebude Audi, BMW, Cupra, Dacia, Ford, Hyundai, Mercedes-Benz, Mini, Nio, Polestar, Porsche, Renault, SAIC, Smart, Stellantis, Volkswagen, Wey alebo Xpeng. Počas tohto ročníku automobily už nebudú jedinou témou. **Vyčlenil sa priestor pre novú koncepciu mobility a udržateľnosti**, zdieľanú dopravu a ďalšie moderné riešenia hromadnej dopravy. Tento rok je autosalón prezývaný aj ako prehliadka mobility a **jednodňová vstupenka vychádza na 20 eur**. My sa už teraz tešíme a o priebehu autosalónu vás budeme informovať.

Pokračujte na ďalší príspevok »

🔥 Práve najčítanejšie



Continental v úlohe partnera Behaj lesmi pokračuje v podpore aktívneho životného štýlu a udržateľnosti

  • V sobotu 6. mája odštartovala prvou zastávkou na Devíne séria pretekov Behaj lesmi.

  • Stovky bežkýň a bežcov si v unikátnom prostredí mali možnosť otestovať svoje sily na 12 km a 22 km tratiach alebo podporiť myšlienku zabehnutím kratšieho charitatívneho behu.
  • Continental ako partner podujatia tiež vytvoril spoločný tím zo známych osobností a svojich zamestnancov, ktorí svojou účasťou podporili udržateľnú myšlienku pretekov.