Motoristickí novinári vybrali najlepšie autá, ktoré testovali v roku 2021! Pozrite si rebríček Juraja Hrivnáka:

„Ak sa ešte raz neobzriete za autom popri tom, ako od neho odchádzate, vybrali ste si nesprávne auto.“ V roku 2021 našimi rukami prešlo množstvo zaujímavých áut. Za týmito by sme sa radi ešte raz obzreli…
Vydané, zverejnil
**Jurajove 5+1:** * Plnohodnotné testy si môžete prečítať [TU](https://www.autoviny.sk/info/121041/digitalne-predplatne) v rámci digitálneho predplatného s archívom všetkých vydaní časopisu Auto motor a šport už od 1,98 €! ### Toyota GR Yaris (AMS 3/2021) Toyota má moje obrovské sympatie, pretože kým európske automobilky sa predbiehajú v tom, ktorá napíše zelenší článok o svojom novom elektromobile, Toyota má ekologickú časť svojho imidžu dávno odkomunikovanú a z dlhej chvíle vyrobí homologačný špeciál len tak, aby ostatným ukázala, že to vie. A vie to parádne. Nechceme vedieť, akú skutočnú hodnotu má auto s na mieru robenou karosériou, karbónovou strechou, jedinečným pohonom 4 × 4, najvýkonnejším trojvalcom na svete a podvozkom, ktorého tlmiče by dokázali vyriešiť väčšinu svetových konfliktov. Ale sme si istí, že cena, za ktorú Toyota svoj model GR Yaris ponúka zákazníkom, ani zďaleka nepokrýva náklady na jeho výrobu. **Je to jedno z najlepších áut na akých som jazdil a zároveň je to najväčšie prekvapenie.** Je to hrča charakteru a chuti do života, ktorá prekoňovaným kladivám ukazuje, ako vyzerá použiteľná rýchlosť.
### Audi RS 6 Avant (AMS 5/2021) Najrýchlejšie rodinné kombi ma uchvátilo výkonom, brzdami a jazdnými vlastnosťami, ale najmä tým, ako to všetko dokáže kombinovať s absolútne vynikajúcim komfortom a schopnosťou poslúžiť vám každý deň, pri všetkom, na čo si len zmyslíte. **Napriek tomu, že RS 6 by mohla poslúžiť ako múzeum moderných technológií, ich súhra je tak skvelo vyladená, že si ich prítomnosť vôbec neuvedomujete.** Ak existuje auto, ktoré dokáže všetko, toto je ono.
### Porsche 911 GT3 (AMS 7/2021) Najlepšie auto, na akom som kedy jazdil. Doteraz vo mne rezonuje zvuk atmosférického boxer šesťvalca pri 9 000 otáčkach. **Porsche je liga sama o sebe a pre ich GT modely to platí násobne.** Ich riadenie je presné ako laser, brzdy by dokázali zastaviť otáčanie zemegule a všetko, čoho sa dotknete, pripomína prácu s vojenskou puškou. Bola to krátka jazda, ale stačila mi na to, aby som sa zamiloval na doživotie. Pracujem na tom, aby sme sa ešte stretli!
### Renault Megane R.S. Trophy (AMS 9/2021) Nenápadný facelift priniesol upravené tlmiče, ktoré auto v mojich očiach transformovali. Trophy bolo zrazu použiteľné aj na bežných cestách. Importér navyše zvolil vynikajúcu špecifikáciu testovacieho kusu – na krásnych kovaných diskoch obutých do semislickov. Výsledok? **Dychberúci. Megane R.S. nie je najrýchlejší na motor, ale ponúka neuveriteľne dobre vyladený podvozok, ktorý sa spolu s natáčaním všetkých štyroch kolies 4Motion postará o zážitky, ktoré inde nezažijete.** Všetko je navyše sprevádzané skvelým zvukovým doprovodom a vynikajúcou prácou dvojspojkovej prevodovky.
### Audi e-Tron GT (AMS 7/2021) Prvý elektromobil, pri ktorom som skutočne zažíval radosť z jazdy. Konečne som mal pocit, že nesedím na sendviči ale v športovom aute. **Vynikajúci podvozok, zdrvujúce zrýchlenie, zaujímavý zvuk (naozaj!),** úžasne rýchle nabíjanie a vďaka skvelej aerodynamike aj rozumná spotreba z neho robia ozaj vynikajúce GT. Veď to má aj v názve.
### Rozumné auto roka: Kia Ceed SW 1.5 T-GDi (12/2021) Pekné, praktické kombi s rozumnou výbavou a výborným benzínovým motorom s výkonom 118 kW (160 k) a skvelou spotrebou poskytuje pomer ceny a výkonu, ktorý je dnes skutočne atraktívny. Veľmi príjemné auto, ktoré si viem predstaviť vo vlastnej garáži ako rozumné auto na každý deň.

Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!

Pokračujte na ďalší príspevok »

🔥 Práve najčítanejšie



Continental v úlohe partnera Behaj lesmi pokračuje v podpore aktívneho životného štýlu a udržateľnosti

  • V sobotu 6. mája odštartovala prvou zastávkou na Devíne séria pretekov Behaj lesmi.

  • Stovky bežkýň a bežcov si v unikátnom prostredí mali možnosť otestovať svoje sily na 12 km a 22 km tratiach alebo podporiť myšlienku zabehnutím kratšieho charitatívneho behu.
  • Continental ako partner podujatia tiež vytvoril spoločný tím zo známych osobností a svojich zamestnancov, ktorí svojou účasťou podporili udržateľnú myšlienku pretekov.