Nefalšovaný zážitok / Test Moto Guzzi V7 Stone 850

Začiatok leta vyhnal teploty do šialených výšok. Preto keď sa nám v redakcii objavila žlto-čierna Moto Guzzi V7 Stone, hľadali sme spôsob, ako naplno využiť jej potenciál na schladenie sa. Keďže vieme, že Záhorie ponúka veľa zážitkov spojených s vodou, dlho sme neváhali.
Vydané, zverejnil
Najprv som z Bratislavy smerom na Záhorie chcel vyraziť po diaľnici. Avšak hneď pri odbočke na Zohor ma tento nápad prešiel. Nielen preto, že prvým cieľom mal byť dovolenkový raj môjho detstva v Plaveckom Štvrtku. Jemný piesok v spojení s neopakovateľnou vôňou borovíc, maminým smiechom a skvostnou chuťou strýkovej harule. Pieskové pláže v Plaveckom Štvrtku si svoje čaro zachovali, aj keď vidno, že ná – znaky rozvoja a služieb sa dostali aj sem. Jedným z dôvodov, prečo sem zamieriť, je aj film Kruté radosti, ktorý sa tu natáčal a išlo o posledný film, v ktorom si zahral legendárny Július Satinský ### Čaro okresiek Druhým dôvodom, prečo som sa rozhodol pokračovať po okreskách, bol motocykel. Moto Guzzi V7 Stone 850 pripomína 80-te roky, no jeho technika je nanajvýš aktuálna. Keďže je ochrana pred živlami nulová, musíte sa pripraviť na to, že na diaľnici vás ide odfúknuť a nápor vetra preverí, ako ste v zime cvičili ramená a chrbát. Nie, že by vďaka výkonu 65 k (47,8 kW) a krútiacemu momentu 73 Nm diaľničné rýchlosti nedával, to by som mu krivdil. Oveľa príjemnejšie sa však cíti na okreskách. A keď máte otvorenú prilbu, lebo veď štýl je v súlade so strojom, tak sa na nich lepšie cítite aj vy. Navyše vedľajšie cesty na Záhorí poskytujú veľa možností, kde sa Talianka môže predviesť. Napríklad na dlhej rovinke medzi Malackami a Pernekom. Tam sa naplno predviedla digitálna prístrojovka. Najprv som digitálnemu stvárneniu roztiahnutých krídel orla, znaku Moto Guzzi na stredovej časti obrazovky akosi nevedel prísť na chuť. No keď sa po presiahnutí nastaviteľnej úrovne otáčok rozblikali spolu s informáciou, že mám preradiť, pochopil som, že chcú lietať. Alebo zastaviť môj nadmerný rozlet? Taliani si dali záležať aj na detailoch.
 

Tento obsah je vyhradený pre predplatiteľov časopisu auto motor a šport

Prihláste sa do svojho účtu alebo si objednajte online predplatné hneď teraz. Ak ste sa už prihlásili, celý článok nájdete v elektronickej verzii časopisu auto motor a šport č. 8/2022, strana č. 82.

Pokračujte na ďalší príspevok »

🔥 Práve najčítanejšie



Continental v úlohe partnera Behaj lesmi pokračuje v podpore aktívneho životného štýlu a udržateľnosti

  • V sobotu 6. mája odštartovala prvou zastávkou na Devíne séria pretekov Behaj lesmi.

  • Stovky bežkýň a bežcov si v unikátnom prostredí mali možnosť otestovať svoje sily na 12 km a 22 km tratiach alebo podporiť myšlienku zabehnutím kratšieho charitatívneho behu.
  • Continental ako partner podujatia tiež vytvoril spoločný tím zo známych osobností a svojich zamestnancov, ktorí svojou účasťou podporili udržateľnú myšlienku pretekov.